Van harte welkom op mijn website !

Hier vind je informatie over verlies en rouwbegeleiding en wat ik daarbij voor je kan betekenen. 

 

Mijn naam is Tineke Gijsberts (1962). Ik ben afgestudeerd verlies- en rouwtherapeut en pastoraal werker.

Daarnaast werk ik al meer dan 25 jaar als jeugd- en sociaal verpleegkundige. 

In mijn praktijk in Groningen  begeleid ik mensen die een verlies hebben meegemaakt en ondersteun ik hen in het rouwproces.

Verder organiseer ik verschillende keren per jaar groepsbijeenkomsten voor mensen die iemand verloren hebben.  Over deze bijeenkomsten vindt je ook informatie op deze website. 


Omdat je misschien samen met mij op weg gaat, vind ik het belangrijk dat je iets weet over wie ik ben en wat mij motiveert:

Één van mijn eigen rouwervaringen is mijn kinderloosheid.

Zo'n 10 jaar geleden werd duidelijk dat ik samen met mijn echtgenoot geen kinderen kon krijgen.

Ik kwam voor de vraag te staan hoe kan ik mijn leven zin, hoe kan ik mijn leven vorm geven zonder kinderen. Van daaruit besloot ik een studie theologie te gaan volgen, aan de Hogeschool Leeuwarden. Tijdens deze studie heb ik als pastoraal werker veel mensen begeleid die een geliefd persoon verloren hadden. Ik raakte geïnteresseerd in de vraag hoe je mensen kunt helpen die een verlies hebben meegemaakt en een rouwproces doormaken.

Mijn afstudeerscriptie heb ik toen geschreven over rouw en rituelen.

  

In deze tijd ging ik op zoek naar nieuwe vormen van spiritualiteit en heb ik mezelf laten inspireren door verschillende levensbeschouwelijke invloeden en richtingen.

Deze diversiteit heb ik ervaren als een verrijking en het heeft me geholpen richting te vinden. Juist ook in mijn verlies- en rouwervaringen, mijn kinderloosheid en het verlies van mijn moeder, veel te jong gestorven.

 

Vanuit deze ervaringen is mijn verlangen ontstaan om verlies-en rouwbegeleider te worden en ben ik in 2012 gestart met de post- HBO studie tot verlies- en rouwtherapeut aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht.  

In 2015 heb ik mijn diploma behaald en ben ik gestart met mijn praktijk voor verlies- en rouwbegeleiding.

Tot 2017 heb ik ook als vrijwilliger bij Humanitas gewerkt vanuit de werkgroep verlies en rouw.

 

Ik heb mij kunnen specialiseren in verlies- en rouwbegeleiding door de studie tot verlies- en rouwtherapeut, door mijn werk als vrijwilliger en door vanuit mijn eigen praktijk mensen te begeleiden die een verlies hebben meegemaakt.  

 

In alle gesprekken merk ik steeds dat het steun geeft als mensen hun verhaal kunnen vertellen en dat juist bij heel ingrijpende gebeurtenissen de vraag naar de zin van het leven naar boven komt. En ook de vraag naar de betekenis van wat er is gebeurd en ervaringen en soms óók de vraag naar de relatie die dat heeft met het hogere, het onnoembare of welke naam mensen hier ook aan geven. 

In mijn begeleiding wil ik dan ook ruimte bieden voor het (levens) verhaal van mensen en voor zingeving, zingevingsvragen en spiritualiteit.

 

Covid 19.

Vanuit de beroepsorganisatie RBCZ is  er een coronaprotocol opgesteld. Daarbij is zowel aan de veiligheid van de cliënt als van de therapeut gedacht. Je wordt geacht deze te lezen en respecteren. (www.rbcz.nu> het coronavirus)

Ik werk met een triage document zodat je weet welke vragen ik zal stellen wanneer je mijn praktijk wilt bezoeken.


Studies:

-2018-2020; Nederlof Centrum Amsterdam, Opleiding tot professioneel meditatieleraar en begeleider. 

-2014-2015; Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht, Post HBO Verlies- en rouwtherapeut.

-2013-2014; Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht, Post HBO Verlies- en rouwcounselor.

-2012-2013; Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht, Post HBO Verlies- en rouwbegeleiding.

-2008-2009; Acdemie voor Counselling en Coaching, Academisch Counsellor en Coach.

-1999-2003; Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Bachelor of Theology, pastoraal werker.

-1983- 1986; Academie voor Gezondheidszorg Noord-Nederland, Opleiding tot verpleegkundige in de Maatschappelijke Gezondheidszorg. 

-1979-1983; Zeister Ziekenhuis, Opleiding tot A-Verpleegkundige