Mevrouw W;

'Wat mij altijd opvalt tijdens onze gesprekken is dat jij dingen die ik heb genoemd terughaalt. Je vraagt dan of ik daar op door wil gaan. Het verbaast mij dat je dat onthouden hebt want ik heb zoveel verteld over de wirwar van alles wat er speelt.  Dat je dat doet geeft mij het gevoel dat je echt goed luistert'. 


Mevrouw R;

 

'Ik vind onze gesprekken altijd open en prettig. Ik heb het gevoel dat het stroomt. Ik voel me op mijn gemak en het voelt veilig. Dat is prettig. Er zijn wel andere plekken waar ik het erover kan hebben, maar meestal even en dan gaat het weer over tot de orde van de dag. Deze begeleiding doet me goed. Het blijft altijd moeilijk zonder mijn man te moeten leven, dat wel. Maar het helpt me in het verwerken. Ik heb veel geleerd de laatste tijd, ik kan meer bij mijn gevoel zijn en ik ben sterker geworden. Daar helpen deze gesprekken mij bij'.


T K;

'De gesprekken gingen vaak over mijn eigen frustraties, mijn boosheid en de conflicten die ik had. Door er met jou over te praten heb ik het op een rijtje gekregen, dat werkt door.

 

Ik begin steeds meer door te krijgen hoe het werkt, ik merk dat ik erin verzeild raak, in mijn eigen frustratie. En ik heb ontdekt dat ik dan even tegen mezelf kan zeggen; 'stop'. Ik kan kiezen hoe ik er mee om kan gaan, wat ik kan doen.