Groepsbijeenkomsten          'Verlies en Rouw' 

Bij voldoende deelnemers start er 2 keer per jaar een groep voor mensen die hun partner hebben verloren. Zie voor verdere informatie onder hoofdstuk 'groepsbijeenkomsten'.

 

 

 

 

Telefonisch spreekuur 

Wil je informatie over de mogelijkheden van begeleiding en mijn werkwijze? 

Je kunt altijd bellen, maar er is ook een telefonisch spreekuur op alle woensdagen

van 15.00 tot 16.00 uur.   

 

Workshop 'Ruimte geven aan gemis' 

Wanneer een dierbare is overleden, kan het gemis dagelijks te voelen zijn. Het missen van de momenten die zo vertrouwd waren, kan je op onverwachte momenten overvallen.

Het kan helend werken om je gemis te verkennen, zodat het er mag zijn zoals het zich aandient.

Op welke momenten is de pijn het grootst? Wat doe je als de pijn wordt ervaren?

Gemis heeft naast pijnlijke kanten ook een waardevolle kant, namelijk, je kunt de verbondenheid voelen die je had en nog hebt, met het wezen van die geliefde persoon.

Wat voelt als wezenlijk in je verbondenheid met deze dierbare mens? Hoe kan het besef daarvan je steunen om verder te gaan?

Als je gevoelens kunt toelaten, die verbonden zijn aan rouw, ontstaat ruimte en krijgt het gemis een plaats in je leven. Pijnlijke emoties kunnen geleidelijk aan uitdoven. Elke emotionele reactie kan een poort zijn naar betekenisgeving. Een nieuwe verbinding met de overleden dierbare kan zich hierdoor ontwikkelen en het verlies wordt stukje bij beetje in de levensloop verweven. 

Gevoel is niet altijd in taal uit te drukken. Er is een laag van voelen onder de woorden en kunstzinnige werkvormen kunnen een heel waardevolle verbreding in je naar boven halen die verder gaat dan weten met het verstand.

De ontdekkingen die je kunt doen, zijn vaak verrijkend en helend. 

Door letterlijk vorm te geven aan je rouwproces, worden gevoelens zichtbaar en tastbaar. Anderen kunnen bijdragen en inspireren hierin, door wat zij tot uitdrukking brengen.

 

In een groep van minimaal 3 en maximaal 6 mensen maken we ruimte om ons gemis te onderzoeken en te uiten. We doen dat aan de hand van een zelf meegebracht voorwerp, dat van de geliefde persoon was of met hem of haar te maken heeft. ( Vind je het lastig om een voorwerp te vinden waar je iets mee kunt, mail of bel mail gerust om mogelijkheden te bespreken)

Na de pauze drukken we onze gevoelens uit met behulp van een (eenvoudige) schildersopdracht en staan we stil bij wat tot uitdrukking is gebracht.

 

De workshop wordt bij voldoende belangstelling een aantal keren per jaar georganiseerd en vindt in 2019 plaats op een vrijdag van 14.30 tot 17.30 uur of op een maandag van 19.00 tot 22.00 uur.

 

De werkwijze die we in deze workshop gebruiken is ook uit te voeren in een individueel consult, dat indien gewenst ook een vervolg kan krijgen.

 

Ook voor een gezelschap dat al bestaat kan ik, op verzoek, een workshop organiseren. Ook dan is het minimale aantal deelnemers 3 personen.

 

Heb je belangstelling ?

Stuur  een mailbericht of bel, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Je bent van harte uitgenodigd om te gaan deelnemen!

 

tinekegijsberts@gmail.com, tel. 06-14920266 

 

 

 

Stadsverlichting

Iedere maand komen mensen in heel Nederland in vele huiskamers bijeen om een uur stil te zijn. Samen mediteren, stilte en ontspanning, thuis komen bij jezelf, maar ook bij elkaar.

Mijn huiskamer staat open op de volgende data;

 

zondag 08 sep 20:00 - 21:00  
zondag 13 okt 20:00 - 21:00  
zondag 10 nov 20:00 - 21:00  
zondag 08 dec 20:00 - 21:00  
zondag 12 jan

20:00 - 21:00 

Deelnemen is gratis. Voor verdere informatie en aanmelden;  https://stadsverlichting.nu